150 g hvedemel
100 g margarine
3 spsk sukker
25 g gær
1 æg
50 g smør
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
Pynt:
Æg til pensling
Perlesukker og snittede mandler
Margarinen smuldres i melet og bland sukkeret i.
Gæren smuldres i melblandingen.
Tilsæt æg og ælt dejen sammen.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en aflang plade på ca. 20x45 cm.
Der røres en remonce af smør, sukker og vanillesukker.
Fordel remoncen ned langs midten af dejen og drys med lidt hvedemel, for ikke at remoncen skal flyde ud under bagningen.
Ender og sider på dejstykket foldes ind over fyldet og stangen flyttes over på en smurt bageplade eller på bagepapir.
Lad stangen hæve 15-20 min.
Stangen pensles med æg eller æggehvide og drysses med perlesukker og snittede mandler.
Bag den Sønderjyske stang ved 225°C i 20 min.