2 kalveschnitzler á 180 g (kalkunschnitzler kan også anvendes)
100 g champignon i tern
2 skalotteløg i små tern
saft fra ½ citron
2 dl piskefløde
1 spsk hvedemel
50 g smør
250-300 g broccoli
25 g mandelflager
salt
peber
Yderligere:
Stegesnor
Skalotteløg og champignon sauteres i 25 g smør og blandes med det halve af citronsaften. Krydr med salt og peber. Læg det på kødet, som rulles og bindes med stegesnor. Steges på en pande til det får en gylden farve ca. 5 min. drys ses med hvedemel og fløde hældes på. Det hele simrer under låg i 10 min. Kødet tages op og saucen blendes til fin konsistens.
Broccoli skæres i mindre buketter og koges sprøde i letsaltet vand i ca. 3-4 min. Mandlerne svitses gyldne på en pande i den resterende smør. Mandler drys ses over broccoli.
Til denne ret kan anbefales nye danske kartofler.