Logo

Rosenkålsgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg rosenkål
½ kg flæskefars
ca. 2 spsk hvedemel
2 ½ dl letmælk
1 æg
salt og peber
 
Gratinsauce:
50 g smør eller margarine
75 g hvedemel (1 ¼ dl )
3 dl letmælk
6 æg
rasp
smør eller margarine
 
Skær rodskiven af rosenkålen og befri dem for visne blade og skyl dem godt.
Kog dem 5 min. i letsaltet vand og hæld vandet fra.
Rør kød med hvedemel - mælk - æg og salt og peber.
Læg farsen i et smurt ovnfast fad og fordel rosenkålen ovenpå.
Smelt fedtstoffet til gratinsaucen - rør hvedemel i og spæd med mælken.
Kog saucen godt igennem og krydr med salt og peber.
Tag gryden af varmen og lad den køle lidt inden æggene røres i ét ad gangen.
Bred gratinsaucen ud over rosenkålene.
Sigt et tyndt lag rasp over og kom smør eller margarineklatter øverst.
Sæt fadet i ovnen 50-60 min. ved 175°C.
Server gratinen med smeltet smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her