Logo

Romtopf - Rumtopf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Romtopf - Rumtopf


#

500 g jordbær
500 g hindbær
500 g solbær
500 g ribbede ribs
1000 g udstenede kirsebær
1000 g udstenede blommer
2000 g sukker
5 dl rom eller cognac, mindst 40 %
1 tsk konserveringspulver
*


I en stor krukke lægges et lag sukker.

Herpå lægges ½ kg jordbær skiftevis med ¼ kg sukker, derefter hældes rom på, så det står 3 cm over frugten.

Krukken stilles køligt.

Let pres lægges på, så bærrene ikke stiger til vejrs.

Der røres i syltetøjet, indtil sukkeret er helt smeltet, da sukkeret let lægger sig på bunden.

Processen gentages hver gang, der nedlægges ny frugt.

Når alt sukkeret er opløst efter sidste frugtnedlægning tilsættes konserveringspulver.

Let pres lægges på, krukken stilles køligt og skal stå til omkring jul, inden man begynder at spise af den. Syltetøjet smager dejligt i desserter, og som tilbehør til flødeis.

Egentlig staves "krukken" Rumtopf og ikke Romtopf


Romtopf - Rumtopf





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
22511-06-2012 07:59:17 Nick
Det lyder som en god ide, prøv. Lav også en Rabarbersnaps: 3-5 stængler rabarber, skåret i tynde skiver, 1 spsk akacie honning, 35 cl vodka.
Skær de skyllede rabarberstængler i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld honningen over rabarberne og ryst glasset lidt, til honningen har fordelt sig. Lad det "suge" i 20 minutter og hæld derefter vodka over. Lad det trække en uge og si det i et kaffefilter. Kan evt fortyndes med vodka og smages til med lidt honning eller rørsukker.Bliver kun bedre ved mere lagring.
22610-06-2012 23:35:26 Bera Jensen
Kan man ikke starte sæsonen med de spæde rabarber?

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her