Logo

Roastbeef med hasselback-kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1500 g roastbeef (snøret som en rullesteg)
salt, peber
ca. 40 g smør
ca. 1 l. vand
bouillon
rødvin
 
Tilbehør:
16 mellemstore kartofler
2 spsk olie
salt
evt. 1 tsk paprika.
 
Tænd ovnen og indstil den på 200ºC.
Skræl og skyl kartoflerne.
Aftør dem godt.
Læg hver kartoffel i en grydeske og skær dem til dels igennem i tynde skiver.
Læg dem i en velsmurt ovnfast fad.
Pensl kartoflerne med olie.
Drys salt og evt. paprika over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200ºC.
Bag kartoflerne i 50-60 min.
Gnid kødet med salt og peber.
Varm fedtstoffet i en gryde.
Brun kødet på alle sider i fedtstoffet.
Tilsæt bouillon og lad det småkoge under låg på lav blus i ca. 40 min..
(C-temp. 62-66ºC m/stegetermometer).
Tag kødet op.
Lad stegen hvile i ca. 20 min., mens det samler saften.
Kog stegegryden af med 3 dl bouillon eller rødvin.
Si skyen op i et smørnæb. Skær kødet for i tynde skiver.
Det kan også anbefales at stege i et ovnfast fad med låg, stegetid ca. 60 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her