1 kg okseroastbeef
30 g smør
groft salt og peber
3 spsk hvedemel
3 dl fløde13 %
groft salt og peber
3 knuste enebær
100 g revet Danboost 45+
1 spsk rasp
Rens bladsellerien, skær den over på langs og en gang på tværs.
Kog den ca. 10 min. i letsaltet vand. Lad dryppe af.
Brun roastbeef i lidt smør på en varm pande.
Steg den i ovnen ved 180ºC til centrumtemperaturen er ca. 60-62ºC (ca. 30 min.)
Lad den hvile tildækket i 10 min.
Lav saucen ved at piske melet med fløde, varm op under piskning.
Kom de knuste enebær i og smag til med salt og peber.
Læg bladsellerien i et ovnfast fad, hæld saucen over og drys ost og rasp på.
Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min. v/200ºC.
Serveres med kogte kartofler drysset med timian og valnøddebrød.