1 lille roastbeef 500-800 g
2 tsk rapsolie
500 g asparges
2 hårdkogte æg
2 spsk olivenolie
2 spsk hakket persille
1 spsk hakket dild
1 spsk hakket purløg
2 spsk finthakket løg
1 spsk vineddike
salt og peber
Bring ½ – 1 liter vand i kog i en gryde.
Tilsæt evt. 2 stk peberkorn og 1 laurbærblad.
Kom kødet i vandet (vandet skal lige akkurat dække).
Kog roastbeefen ved svag varme i 15-20 min.
Tag kødet op og fjern snoren. Varm olien op i en tykbundet gryde.
Brun kødet på alle sider i ca. 10 min. Krydr roastbeefen med salt og peber og pak det ind i alufolie.
Lad den hvile i ca. 10 min.
Knæk enden af aspargesene, en for en.
Der hvor aspargesen knækker vil den lange ende være spiselig, mens bundstykket er for trægt til at spise.
Kom aspargesene i kogende vand med salt og kog dem i 2 min.
Tag aspargesene op, lad dem dryppe af for vand og læg dem på et fad.
Hak de hårdkogte æg og bland dem med olien, persille, dild, purløg, hakkede løg, vined-dike, salt og peber.
Hæld saucen hen over aspargesene.
Skær kødet ud i tynde skiver og server det med asparges, kogte kartofler og masser af godt brød.
Tilbehør: 1 kg kartofler og godt brød