Logo

Ristet multe med selleri og skalotteløg samt oliven/rosmarinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g Multefilet med skind
1 sellerihoved/knold
8 skalotteløg
20 små sorte oliven
2 kviste rosmarin
4 tomater
½ dl hvidvin
1 spsk hvidvinseddike
olivenolie
smør
salt og peber

Skalotteløg:
Pil skalotteløgene og steg de hele løg sprøde i olivenolie ved svagt blus i ca. 15 min. Den langsomme stegning får den sødlige smag frem i løgene.

Selleri:
Selleriknolden skæres i tern (ca. 1x1 cm), som ristes i lidt smør, til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

Ristet multe med skind:
Multen skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet bliver hvidt og fast.

Oliven/rosmarin-sauce:
Tomatkødet skæres i tern, og koges sammen med oliven, finthakket rosmarin og hvidvin i ca. ½ min. Tilsæt 1 spsk hvidvinseddike, kog saucen hurtigt igennem, og smag til med salt og peber.

Både kartofler, ris og pasta egner sig til denne ret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.195 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her