Logo

Ristede kammuslinger på rösti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
8 store kammuslinger uden rogn - ca. 60 g stykket (friske eller frosne)
Olivenolie
3 store kartofler
2 tomater
1 tsk kapers
1 lille courgette (babycourgette)
Citronsaft
1 bdt basilikum
Salt, peber
 
Tilbered først en marinade: Tomater befries for skind og kerner og hakkes fint.
Courgette skæres i meget små tern.
¾ dl olivenolie piskes sammen med citronsaft efter smag, cour­getter, tomater og groft hakket basilikum vendes heri.
Kartoflerne skrælles, rives groft, vrides fri for væde og krydres med salt og peber.
Kartof­lerne steges til 4 rösti (kartoffelpandekager) i lidt olivenolie.
Det er nemmest på en teflon­belagt blinispande på ca. 9 cm.
Når de er gyldne på den ene side, vendes de forsigtigt og steges også gyldne på den anden side.
De kan holdes lune i ovnen.
Kammuslingerne krydres med salt og peber, og steges i olie på en teflonpande - de skal have ca. l ½ minut på hver side - og stadig være bløde indeni.
Kammuslingerne anrettes ovenpå rostierne, og marinaden samt kapers lægges omkring.
 
Tips: Sødmen fra kammuslingerne harmonerer smukt med vinens frugtsødme. Kapers er syrlige og dæmper oplevelsen af vinens syre - og bør kun anvendes, når dette ønskes, og i så fald med diskretion. Nogle få dråber citronsaft tilsat olivenolie vil have samme effekt.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.438 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her