(4 personer)
8 store kammuslinger uden rogn - ca. 60 g stykket (friske eller frosne)
Olivenolie
3 store kartofler
2 tomater
1 tsk kapers
1 lille courgette (babycourgette)
Citronsaft
1 bdt basilikum
Salt, peber
Tilbered først en marinade: Tomater befries for skind og kerner og hakkes fint.
Courgette skæres i meget små tern.
¾ dl olivenolie piskes sammen med citronsaft efter smag, courgetter, tomater og groft hakket basilikum vendes heri.
Kartoflerne skrælles, rives groft, vrides fri for væde og krydres med salt og peber.
Kartoflerne steges til 4 rösti (kartoffelpandekager) i lidt olivenolie.
Det er nemmest på en teflonbelagt blinispande på ca. 9 cm.
Når de er gyldne på den ene side, vendes de forsigtigt og steges også gyldne på den anden side.
De kan holdes lune i ovnen.
Kammuslingerne krydres med salt og peber, og steges i olie på en teflonpande - de skal have ca. l ½ minut på hver side - og stadig være bløde indeni.
Kammuslingerne anrettes ovenpå rostierne, og marinaden samt kapers lægges omkring.
Tips: Sødmen fra kammuslingerne harmonerer smukt med vinens frugtsødme. Kapers er syrlige og dæmper oplevelsen af vinens syre - og bør kun anvendes, når dette ønskes, og i så fald med diskretion. Nogle få dråber citronsaft tilsat olivenolie vil have samme effekt.