4 dl ris, gerne basmatiris (240 g)
600 g hellefiskfilet
salt
peber
1-2 appelsiner
50 g valnøddekerner
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk hakket, frisk estragon eller ½ tsk tørret
Kog risene efter anvisningen på pakningen, og lad dem afkøle. Skær hellefiskfileterne i stykker på ca. 3 x 3 cm, og drys dem med lidt salt og peber. Damp fiskestykkerne i ovnen ved 200 º i 5 minutter eller i mikrobølgeovn på fuld effekt i 3-5 minutter. Lad fisken afkøle
Skræl appelsinerne, og del dem i stykker (fileter) uden hinde. Bland de afkølede ris med valnøddekerner og appelsinfileter i en skål. Anret fisken ovenpå.
Bland dressingen af olivenolie og hvidvinseddike, hæld dressingen over rissalaten, og pynt med estragon.