400 g grønne ærter
300 g rundkornede ris
3 spsk olivenolie
1 stort løg
50 g pancetta (eller bacon)
1/8 l hvidvin
8 dl grønsagsbouillon
1 lille squash
1 stængel blegselleri
2 flåede tomater fra dåse
1 fed hvidløg
salt og peber
2 spsk finthakket bredbladet persille
3 spsk finthakket basilikum
50 g friskreven parmesan
Løg og bacon skæres i tern.
Risene sauteres let sammen med 1 spsk olivenolie.
Tilsættes løg og bacon.
Det koges af med hvidvin og så snart hvidvinen er opsuget af risen tilsættes ad flere omgange ½ liter bouillon.
Risen koges ved svag varme i ca. 10 min under stadig omrøring.
Rens og skyl squash og selleri og skær dem i mindre tern.
Tomaterne presses for kerner og skæres i mindre tern. Hvidløget presses.
Opvarm 2 spsk olivenolie og steg grønsager al dente heri.
Smag til med hvidløg, salt og peber.
Rør nu grønsagerne, basilikum og persille i risen og kog risene videre 5
minutter.
Bliver risottoen for fast kan der tilsættes ekstra bouillon.
Server ost til risretten.