Logo

Risotto af lime, kokos og koriander med kammusling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og jomfruhummer - (2 personer)
 
6 friske kammuslinger
6 jomfruhummere
100 g spinat
6 små træspid
 
Risotto:
1 dl carnaroli risotto ris
1 skalotteløg i meget fine tern
½ spsk smør
1 dl tør hvidvin
2-3 dl hønsebouillon
1 lime blad
½ stængel citrongræs
Færdiggørelse:
1 dl hønsebouillon
50 g friskreven Parmesan
½ dl letpisket fløde
½ dl kokosmælk
Limesaft
Koriander
Salt, peber
 
Pluk spinaten og skyl grundigt.
Pil jomfruhummerne, det yderste halestykke skal blive på, og tag tarmen ud.
Stik et tyndt træspid igennem, så hummerne holder formen under stegningen.
Åbn kammuslingeme med en tynd kniv eller østersåbner, tag dem ud af skalleme og rens for sand og "indmad".
 
Risottoen: Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt løgtern og sauter dem blanke.
Skru lidt op for varmen, tilsæt risene og rist dem let igennem.
Hæld hvidvin i og kog helt væk, tilsæt 2-3 dl bouillon sammen med limeblad og citrongræs.
Når bouillonen er optaget, køles risene af.
Færdiggørelse: Varm risottoe op med 1 dl hønsebouillon, tilsæt derefter kokosmælk og parmesan.
Kog risottoen let igennem og tag gryden af varmen, vend flødeskum i sammen med hakket koriander.
Risottoen skal være let i konsistens, ikke som risengrød!
Smag til med limesaft, salt og peber.
 
Sauter spinaten i smør med salt og peber.
Krydr kammuslinger og jomfruhummere og steg dem ca. 1 minut på hver side på en varm pande, så de stadig er saftige indeni.
Anret risottoen i dybe tallerkener med kammuslinger og spinat samt hummerhalerne stående op i en spids.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her