6 personer
1,2 kg svinebov uden svær og ben
150 g smør
2 laurbærblade
5 friske salvieblade
2 hele nelliker
5 sorte peberkorn
1 tsk groft salt
1 dl vand
sky fra kødet og evt. vand, ½ liter ialt
1 spsk friske, finthakkede , salvieblade
Pynt: friske salvieblade og brøndkarse
Tilbehør: 200 g sorte og grønne oliven,
100 g cornichoner - og dertil 360 g ristet rugbrød
Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer. Skær kødet i store tern og smørret i skiver. Læg først smør og derpå kød i en stegegryde. Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2 ½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.
Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med. Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske, hakkede salvieblade. Bring skyen i kog og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik. Riv kødet til fine trevler - med to gafler. Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter). Stil den tildækkede "rillettes" i køleskabet i ca. 1 døgn.
Tag den kolde "rillettes" ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Tips: "Rillettes" kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til frokosten som en anderledes sylte).
-