750 g kalvebov eller tykkam
3 spsk hvedemel
1 spsk paprika
2 spsk olivenolie
250 g løg, i både
250 g peberfrugter, i tykke strimler
200 g gulerødder, i tykke skiver
300 g selleri i store tern
2 kviste timian eller rosmarin
1 laurbærblad
2 cm. hel kanel
2 spsk konc. tomatpuré
2 ½ dl tør hvidvin
1 ½ dl vand eller bouillon
100 g kalve-, lamme- eller svinelever
2 spsk mandler
2 fed hvidløg
1 lille frisk chili
10 tråde safran
Bland hvedemel og paprika med salt og peber og vend kødet heri.
Steg kødet i en stor stegegryde i olivenolie til det er brunet på alle sider.
Tag kødet op og steg grønsagerne ca. 10 min. til de er gyldne, tilsæt evt. lidt mere olie.
Tilsæt krydderurter og kanel, tomatpuré, vin og vand eller bouillon og drys med salt og peber.
Bring retten i kog og lad den simre for svag varme under låg til kødet er mørt ca. 5 kvarter.
Blend lever, mandler, hvidløg, chili og safran til en glat masse og rør den i ragouten.
Retten skal ikke koge, men skal varmes igennem i 10 min.
Server med et godt landbrød, kartoffelmos eller løse ris.