1 kg rabarber
650 g sukker
1 citron, saften heraf
1 brev rød Melatin
Vælg rabarber, hvis stilke ikke er alt for tykke, skyl dem grundigt og skær dem i 5 - 6 cm lange stykker.
Stykkerne koges i ca. 5 minutter. Derefter tages de op med en hulske (kogevandet gemmes) og kommes over i en gryde.
Sukker og ca. ½ liter af kogevandet tilsættes sammen med citronsaften.
Syltetøjet koges til lagen er jævn. Det varer ca. 30 minutter.
Kontrollér om syltetøjet har kogt længe nok ved at tage lidt op på en tallerken. Det må ikke flyde ud.
Melatin og 2 spsk sukker blandes godt og drysses under omrøring ud over den kogende frugt.
Blandingen koges yderligere et par minutter.
Syltetøjet hældes på skoldede glas, der er skyllet i Atamon. Glassene bindes til når syltetøjet er kølet af.