1 bundt vinrabarber
200 g sukker
1 stang vanilje
½ dl vand
500 g danske faste jordbær
Rabarberne renses og enderne skæres af.
Stilken flækkes 4-6 gange på langs og skæres da i stykker på ca. 3-4
cm.
Disse tændstikker kommes i en gryde med en anelse vand, en flækkes
vaniljestang og sukkeret.
Bringes i kog ved svag varme under låg og koger i ca. 3-5 minutter, til
rabarberne er sprødmøre.
Tages af varmen.
Vil man nu have jordbærrene optimale til stede, undlader man
konserveringsmiddel eller nøjes at konservere rabarberne.
Ellers må jordbærrene også lige koge med.
Er det ikke nødvendigt at opbevare marmeladen i længere tid, renses
jordbærrene lige inden serveringen, skæres i skiver og vendes i
rabarbermassen.
Hvis det hele lige koger igennem, kan konserveringsmiddel evt. tilsættes,
og det hele kommes i Atamonskyllede glas og bindes til.