1 løg
25 g smør eller margarine
1 liter grønsagsbouillon
3 dl langkornede ris eller italienske avorio-ris
2 spsk cognac eller whisky
lidt cayennepeber
250 g røget laks i skiver
5 spsk cremefraiche
2 spsk hakket dild
salt
peber
Pil og hak løget. Smelt fedtstoffet i en gryde. Kom løgene i og svits dem ca. 5 min. Giv bouillonen et opkog.
Kom risene i gryden og lad dem svitse med et par minutter. Hæld cognacen i, lad den dampe af og spæd med den varme bouillon, et par centiliter ad gangen. Lad det meste af bouillonen koge ind efter hver tilsætning. Krydr med cayennepeber. Kog risene 25 min.
Skær laksen i ca. 2 cm. store stykker og bland dem i risene sammen med cremefraiche og hakket dild. Smag til og krydr evt. med salt og peber.
Servér en salat og brød til risottoen