og nye kartofler med salviesmør
Her er valgt at økologisk, røget kalveculotte, som den fortjener det nemlig som den er, rå i papirstynde skiver!
30-40 skiver røget kalveculotte skåret papirstyndt
1 salathoved af en blød type fx krølsalat
125 g friske ribs + evt. et par klaser til pynt
2 appelsiner
2 dl ribsgele eller saft
Kartoffelmel
Evt. honning eller ahornsirup
600 g ny kartofler
Løvstikke
100 g smør
6 store salvieblade
Skal af ½ citron
1 spsk tør sherry
Salt
Rør smør med finthakket salvie, citronsaft og sherry.
Anret salaten plukket i store stykker på et stort dybt fad.
Læg culotteskiverne på med løs hånd.
Kog ribsgele/-saft og saften fra de 2 appelsiner op i en gryde og jævn let med lidt kartoffelmelsjævning.
Vend de friske ribs i saucen.
Smag evt. til med lidt honning eller ahornsirup.
Kog kartoflerne møre med salt og løvstikke i 10-12 minutter.
Vend det rørte smør i kartoflerne eller server det ved siden af til selv at dosere.