300 gram rødspættefileter (ca. 4 stk)
salt, peber
Fyld:
½ løg (ca. 30 gram)
1 lille gulerod (ca. 50 gram)
1 bundt frisk persille
tandstikkere
Grønsagsbund:
1 lille løg (ca. 30 gram)
½ fed hvidløg
2 tsk fedtstof
1 gulerod (ca. 60 gram)
½ persillerod (ca. 75 gram)
½ dåse flåede hakkede tomater
½ dl vand
salt, peber
evt. jævning
Rødspættefileterne rengøres og drysses med salt og peber.
Løget pilles og hakkes fint.
Guleroden skrælles og rives fint. Persillen skylles og hakkes fint.
Løget, guleroden og persillen blandes og fordeles over fileterne.
Fileterne rulles sammen og holdes sammen med tandstikkere.
Grønsagsbunden laves ved at løget pilles og hakkes fint.
Hvidløget presses, guleroden og persilleroden skrælles og rives groft.
Løget og presset hvidløg svitses i fedtstoffet i en gryde, til løgternene
er klare. Guleroden og persilleroden tilsættes sammen med flåede,
hakkede tomater og vand.
Grønsagerne koger i ca. 5 min. under låg, til de er møre.
Grønsagerne kan evt. jævnes, hvis der ønskes en jævn bund.
Grønsagerne smages til med salt og peber.
Rødspætterullerne lægges i grønsagerne, og retten simrer i ca. 8-10
min. under låg.
Rødspætteruller på grønsagsbund serveres med persilledryssede
kartofler.
Tips: Pastinak kan anvendes i stedet for persillerod.