Sommerens bedste dessert som ikke findes nogen andre steder, end her i Danmark. Rødgrød kan laves med hele bær, siet eller med halvt af hver, hvor man har bærsmag og konsistens i behold. Rødgrød er gerne med ribs, solbær og hindbær. Man kan også tilsætte jordbær.
Til 4 personer
300 g rabarberstilke
4 dl vand
250 g ribs
200 g solbær
250 g friske jordbær
350 g friske hindbær
ca. 150 g sukker, eller efter smag
frugtgrødsjævner
Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs og halvdelen af solbærrene.
Lad det koge ved svag varme i 5-6 minutter
Si det og hæld det tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med jordbær og sukker.
Kog ganske kort inden hindbærrene kommes i.
Giv det hele et kort opkog og rør om.
Udrør jævningen i lidt koldt vand og rør det i den koghede grød.
Hæld grøden i serveringsskålen og drys med lidt sukker, så den ikke danner skind. Serveres med kold fløde på.
Tips: Der kan drysses finthakkede mandler på grøden efter den er hældt i serveringsskålen. Kirsebær kan koges med sammen med de øvrige bær der skal sies.
I dag vil mange dog nok foretrække at få kold mælk på.