Retten er i sig selv hurtig at lave, men hvis man vælger at servere kartofler og sauce som tilbehør, skal der afsættes lidt ekstra tid.
2 personer.
100 g grønne bønner
100 g perleløg
250 g champignoner
1 rød peberfrugt
2 oksebøffer a ca. 125 g
2 tsk olie
salt og peber
evt. persille som drys eller pynt
Bønnerne skylles, og enderne skæres væk.
Bønnerne koges i spilkogende vand i et par min., hvorefter de tages op og afkøles i koldt vand, så farven bevares.
Perleløgene dyppes i kogende vand eller skoldes, før de pilles.
Det gør det hele meget lettere.
Champignonerne ordnes og skæres i halve, og peberfrugten klargøres og skæres i strimler.
En pande sættes over med 1 tsk olie.
Når olien begynder at ryge, lægges bøfferne på og brunes først på den ene side, så på den anden.
Skru ned for blusset og krydr bøfferne med salt og peber.
Lad bøfferne stege færdig ved svag varme og vend dem, så de får lige meget på hver side - ca. 2-3 min. afhængig af tykkelsen.
Champignon og perleløg kommes på en varm pande med 1 tsk olie og sauteres, til væden fra svampene er ved at være fordampet.
Bønner og peberfrugt kommes ved og sauterer med et par min., til bønnerne er møre.
Pynt evt. med persille og server retten med en stegt eller en bagt kartoffel.
Tips: Et af et bedste kødstykker til bøffer er skåret af rygfileten, hvor der sidder en lille fedtkant på den ene side. Lad endelig fedtkanten blive siddende under stegningen, men fjern den på tallerkenen, da den indeholder lige så meget energi som halvdelen af hele retten.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 13,1 g 38e%
Protein: 32,3 g 43e%
Kulhydrat: 14,5 g 19e%
Kostfiber: 4,8 g
Energiindhold: 1294 kJ