4 andelår
bredbladet persille
kørvel
rosmarin
1 ½ -2 dl olivenolie
salt
peber
1 storlime
kartofler (150 – 175 g pr couvert.)
2-3 løg
3-4 skalotteløg
Appelsinsalat:
1 lille hoved feldsalat
1 lille hoved rød radichio
1 lille hoved frisee
2-3 appelsiner
5-6 spsk olivenolie
salt
peber
Krydderurterne hakkes og blandes med olivenolie. Det krydres med salt og peber. Andelår ridses og marinaden gnides ind i kødet (lad andelårene marinerer mindst 1 time). Kartoflerne vaskes og skæres i skiver på ca. ½ - 1 cm. Løgene skæres i grove tern, og skalotteløgene skæres i grove ringe. Det hele kommes i en bradepande og krydres med salt og peber. Hvis der er noget marinade tilbage fra andelårene, kan det kommes over kartoflerne.
Andelårene kommes oven på løg og kartofler. Det stilles i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 45 – 60 minutter. Når det er færdigt, tilsættes limesaft.
Salat :
Salaten vaskes og plukkes. Skrællen skæres af appelsinen, og saften fra skrællen presses ned i en skål, og olivenolie tilsættes. Det smages til med salt og peber. Appelsinen deles i fileter og kommes ned i salaten.