1 ½ kg rådyrsteg med ben
2 spsk smør
3 løg
1 ½ tsk salt
½ tsk groftmalet sort eller hvid peber
1 flaske lyst øl
1-2 dl vand
1 laurbærblad
1 spsk knust enebær
Sauce:
5 dl sky
3 spsk hvedemel
1 dl vand
1 dl piskefløde
½ dl cremefraiche
2 spsk madeira eller solbærgele
salt og peber.
Skrab evt. kødet og lad det ligge fremme i 30-60 min.
Brun fedtstoffet i en tilpas stor stegegryde, så stegen ikke ligger helt ud til kanten.
Vend stegen og brun den godt over middel varme.
Skræl løgene og skær dem i både.
Lad dem stege med i gryden, når halvdelen af stegen er brun.
Tilsæt salt, peber, øl, vand, laurbærblade og enebær.
Lad stegen simre under låg i 1 ¼ - 1 ½ time.
Kontroller temperaturen med et stegetermometer.
Ved 70°C er kødet rosa indeni og færdig.
Tag stegen op og læg den på et skærebræt med folie over.
Si skyen i et litermål og tilsæt vand, så der bliver 5 dl
Hæld skyen i en kasserolle.
Bland hvedemel og koldt vand og hæld det i skyen.
Lad den koge op under stadig omrøring.
Lad den simre i 3 min. tilsæt fløde, cremefraiche og madeira eller solbærgele.
Lad det koge uden låg i 5 min. og smag til med salt og peber.
Skær stegen i tynde skiver og server.
Serveringsforslag:
Hasselback kartofler, minimajs, broccoli eller grønne bønner, gele eller
syltede løg.