1 udbenet kølle
200 gram bacon
enebær og timian
snor
Vildtsauce:
½ liter vildtfond
100 gram danablue eller tilsvarende
100 gram gelé (fx ribs)
portvin
Maizena
kulør
Udben køllen hvis dette ikke er gjort.
Det behøver ikke at være superpænt, da den skal snøres
Kom bacon inden i køllen, og krydr med enebær, timian, og peber.
Luk køllen, og snør den med snoren.
Placer den i et fad med en smule vand i bunden
Steg køllen i ovnen ved 165° i ca 90 minutter.
Brug et stegetermometer, og steg den som roastbeef, det er den nemmeste måde at gøre det på.
Skæres i tynde skiver, med baconen på siden.
Serveres med Vildtsauce og kartofler.
Og måske bønner / haricots verts..
Viltsauce til ca 4 personer:
Bring fonden i kog
Smelt osten og geléen i
Lad simre i et par minutter
Tilsæt kulør
Tilsæt lidt portvin og smag til med salt.
Jævn med Maizena hvis nødvendigt.
Alternativt kan saucen koges ind, det giver en meget kraftig smag, men mindre sauce.