Potkäse (potkæse) er et gammelt sønderjysk/tysk ord for smørepålæg, tilberedt på småstykker (rester) af ost.
#
Ingredienser
300 g rester af ost (også en rest kryddersmøreost)
kommensnaps
2 snapseglas rom
salt og hvid peber
evt. fløde
evt. 1 tsk hel anis
* Tilberedning
Rester af mild, mellemlagret og lagret ost samt evt lidt blåskimmelost rives eller moses og
lægges i en krukke.
Overhældes med kommensnaps, så det lige dækker ( Brøndum snaps er udmærket).
Hæld 2 snapseglas rom over samt lidt salt og hvid peber, og læg låg på krukken.
Krukken stilles køligt og der røres rundt i osten dagligt i 7 dage.
Tilsæt fløde, hvis osten er for tør.
Efter 10 dage er osten klar til brug.
Server osten til kiks, surbrød eller knækbrød.