Gryde med gårdens kødudskæringer og urtehavens grønsager
(8-10 personer)
2 griseskanke
1 kalveskank
½ okseskonk
1 kg gulerødder
1 kg majroer
1 kg porrer
1 selleri
4 løg
2 fed hvidløg
2 kg kartofler
2 flotte kål efter årstid
1 bouquet gorni med persille, timian & laurbær
3 enebær
Salt, peber
Tilbehør:
cremefraiche
Reven peberrod
Vinaigre
Sel de Guerande (groft salt)
Cornichons
Skær kødet groft ud og dæk med vand i en stor gryde.
Kog op og skum af.
Tilsæt bouquet garni, salt og peber samt enebær og kog i en times tid.
Skræl grønsagerne og skær i grove stykker.
Læg dem ned til kødet, men husk at toge dem op, når de er møre og stadig har lidt bid.
Hold godt øje med kogningen af kødet.
Tag kalve- og griseskanke op før okseskankstykkerne, der skal koge længst.
Kalv og gris er normalt mørt efter 1 ½-2 timer og okse efter 2-2 ½ time.
Anret kød og grønsager på et stort fad og server tilbehøret ved siden af.
Vinaigre forstærker rettens og særligt kålens smag.