500 g skalotteløg
2 spsk smør
350 g portobellosvampe
2 fed hvidløg
¾ l grønsagsbouillon
(1 ½ dl hvidvin)
salt, peber
1 hvidløgsflûte
100 g gedeost mild
Løgene renses, skæres i tynde skiver og steges i 1 spsk smør i 8-10 min.
Skru ned for varmen og lad løgene koge i ca. 20 min. til de er
karamelliserede.
Løgene tages op og lægges i en skål.
Svampene renses og skæres i strimler.
Hvidløg renses og hakkes fint.
Det sidste af smørret smeltes og svampene ristes i ca. 12 min.
Bouillon, hvidløg og de ristede løg tilsættes.
Retten bringes i kog og koger ca. 20 min.
Smages til med salt og peber.
Fluten skæres i 12 skiver, osten smøres på og brødet grilles eller ristes et par minutter til osten er netop ved at smelte.
Suppen anrettes i 4 skåle og serveres med brødet.