En hurtig forret eller frokostret, som kun kræver ca. 15 min. forberedelse dagen før serveringen. Retten har porrens lækre pikante smag og er energimæssigt en letvægter, da den næsten kun består af porrer bundet sammen af lidt husblas.
Anvendes den til forret, gør den sig fortrinligt med rejer, salat og en mager dressing som tilbehør. 4 personer.
4 blade husblas
6 porrer
1 ½ liter vand
2 tsk grønsagsbouillon
salt og peber
2 laurbærblade
4 små skiver brød a 20 g
100 g blandet salat
evt. citron, rejer og en krydderurtedressing
Husblassen lægges i blød i koldt vand.
Porrerne renses og skæres over, så de får samme længde som den form, der bruges.
Porrerne koges derefter i vand med grønsagsbouillon, salt og laurbærblade i ca. 6 min.
Tag porrerne op og gem vandet.
Knug vandet af husblassen.
Husblassen og de varme porrer lægges nu lagvis i den valgte form.
Start med et blad husblas.
Når porrerne er lagt i formen, kommes lidt af kogevandet ved, så porrerne næsten er dækket.
Afslut lagdelingen med et blad husblas, og tryk det hele godt sammen, så gelatinen fordeles.
Formen stilles i køleskab til næste dag, hvor den dyppes i varmt vand, inden den vendes ud og skæres i skiver.
Serverer terrinen med en skive brød, salat og evt. citron, lidt rejer og en krydderurtedressing som tilbehør.
Tips: Især mange yngre mennesker har fordomme vedrørende gelatine, og synes det er blævrende ulækkert. I denne ret er gelatinens eneste formål at binde porrerne sammen, og der indgår så lidt, at det på ingen måder er blævrende.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 1,3 g 8e%
Protein: 5,1 g 22e%
Kulhydrat: 25,7 g 70e%
Kostfiber: 4,9 g
Energiindhold inkl. brød: 624 kJ