10 personer - Det er hyggeligt at lave pizza, men ovnkapaciteten afgør, hvor mange man kan bespise samtidig. En klassefest med 20 sultne elever er måske grænsen for en alm. ovn.
Dej:
25 g gær
3 dl vand
1 spsk salt
125 g durummel
250 g hvedemel
Fyld:
2-3 løg
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
2 dåser hakkede flåede tomater
2 tsk tørret oregano
75 g syltet peperoni i skiver
150 g mild reven ost
100 g ansjoser fra glas
ca. 150 g sorte oliven
Opløs gæren i vandet og kom salt og durummel i.
Ælt dejen smidig med så meget hvedemel, den kan bære og stil den til hævning nogle timer eller i køleskabet natten over.
Del dejen i tre dele og rul dejen ud til tre cirkler eller ovaler, som det passer til bagepladerne på ca. 35 cm i diameter.
Løgene og hvidløgene pilles og hakkes fint.
Begge dele sauteres i olien i en stor pande i ca. fem minutter, til det er blødt og glasklart.
Tomaterne med væde kommes ved, og der krydres med oregano, salt og peber.
Saucen småkoger i 15-20 minutter med jævnlig omrøring, til den er som tyk grød. Smøres på de tre pizzaer i et tyndt lag, og der toppes med afdryppet peperoni.
Drys osten over og læg halve ansjoser på kryds og tværs samt sorte oliven, der pynteligt stoppes ned i tomatmassen.
Bages ved 220º i 20 minutter, til tomaterne virkelig har sat sig.
Man kan fryse den, hvis man nøjes med at halvbage den i 10-12 minutter.
Den tages da direkte fra fryseren og sættes i ovnen, hvor den bager ved 200º i 15 minutter.
Fyldet i mange andre pizza'er kan også bruges her.