Dej:
25 g gær
1 ½ dl vand
2 spsk olivenolie
1 knsp. salt
250-300 g pizzamel
Fyld:
2 dl tomatsauce til pizza eller god tomatpure
4 tomater i skiver
2 ds sardeller, 50 g
12-14 sorte oliven
200 g ost, groftrevet eller i skiver, fx. samsø, danbo, gruyer eller bel paese
2-3 spsk revet parmesanost
2 spsk olivenolie
*
Dej:
Opløs gæren i den lune væske.
Tilsæt olie, salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen sej og smidig.
Strø lidt hvedemel over og lad dejen hæve ¾-1 time til dobbelt størrelse.
Del derefter dejen i to dele og rul dem ud ca. ½ cm. tykke og ca. 20 cm
i diameter.
Læg de to udrullede bunde på bageplade med bagepapir og lad dem
hæve ca. 30 minutter.
Sæt dem i en 225ºC varm ovn og bag dem ca. 20 minutter
Fyld:
Fordel tomatsaucen på pizzadejen og læg tomatskiverne på.
Kom de godt afdryppede sardeller på og læg oliven over.
Dæk med osten og dryp olivenolie på lige inden pizzaen bages.
Tips: Pizzabundene kan forbages 10 minutter inden fyldet kommes på,
så bliver bunden sprødere.
Dejen kan også rulles ud til en stor firkantet plade eller kan formes til
portionspizzaer.