Tabbouleh er en salat med en frisk, ret syrlig smag. Hovedbestanddelen er bulgur. som er kogte, tørrede og knækkede hvedekerner. der stadig indeholder hvedekimet og er rige på protein, mineralsalte og gode kulhydrater.
Bulgur skal bare udblødes i vand for at være klar. Her indgår den i en læskende salat med mynte og persille.
50 g bulgur
1 spsk olivenolie
saften of ½ citron, salt og friskkværnet peber
1 spsk friskklippede mynteblade
1 spsk friskklippet persille, helst bredblodet
½ forårsløg, skåret i tynde ringe
sprød, strimlet salat
1 pitabrød
Sæt bulguren i blød ca. 15 minutter. Hæld vandet fra i en sigte og pres den tør med en grydeske.
Kom bulguren i en skål og hæld olivenolie og citronsaft over. Smag til med salt og peber og lad den helst stå og trække en halv times tid, så den kan opsuge dressingen.
Kom mynte, persille og forårsløg ved, bland det godt og smag til.
Varm pitabrødet i ovnen og kom fyldet i.