Kød:
1 kg kyllinge- eller kalkunbryst, skåret i tern på 3 cm
Marinade:
½ dl hjemmelavet yoghurt
1 finthakket forårsløg
2 store, knuste fed hvidløg
60 g hjemmeristede cashewnødder
2 tsk stødt spidskommen
evt. lidt stødt chilipeber
salt
peber fra kværn
Dressing:
71/2 dl hjemmelavet yoghurt
4 spsk hakket frisk mynte
salt
peber
Marinade og kød:
Blend alle ingredienserne til marinaden sammen til en puré.
Vend kødet heri og stil det tilfække på køl i mindst 4 timer, gerne natten over.
Stik kødet på bambusspid, som har ligger i blød i koldt vand i mindst 30 minutter.
Grill kødet over glødende kul i godt 7 minutter på hver side, eller til det er gennemstegt.
Dressing:
Lad yoghurten dryppe af i godt 2 timer i en sigte, foret med et rent viskestykke - eller i et kaffefilter.
Rør den afdryppede yoghurt sammen med mynten og smag til med salt og peber fra kværn.
Kebab'en kan spises lige fra grillen eller pakkes ind og spises kold ved en picnic.
Kødet smager dejligt svøbt i salat.