og stegt i ovn
Bacon
perlehønebrystet
god olie.
Bagekartoffel
Aubergine
god olivenolie
salt
peber
friskhakket basilikum
5 dl fond
4-5 kviste timian
100 g smør
Grøntsager efter eget valg
⅓ vand
⅓ olie
⅓ smør
salt
peber
Pynt fx med friske basilikumblade øverst.
Bacon vikles om perlehønebrystet og pensles med god olie.
Bagekartoffel skrælles og skæres i skiver.
Aubergine skæres i skiver.
Kartoffel og aubergine pensles med god olivenolie og krydres med salt og peber samt friskhakket basilikum.
Skiverne lægges i lag som lagkage.
Når den er så stor som en lille bagekartofel, pakkes den ind i folie og stilles på højkant i et fad i ovnen ca. 200ºC (i varmluft) og bages ca. 40 min.
Ca. efter 15 min. kommes de 2 perlehøns i ovnen.
Disse tages ud ca. efter 20 min. og trækker 10 min. før servering.
5 dl fond kogt på fjerkræ og grønt koges op og tilsættes 4-5 kviste timian.
Fonden koges ned til der er ca. 2 dl tilbage.
Så fiskes stilkene op og saucen piskes op med ca. 100 gr. smør (såfremt man benytter færdig fond skal man passe på og smage på den jævnligt, da den ellers kan blive for salt under nedkogning).
Grøntsager efter eget valg skæres ud og renses/skylles og sauteres i en blandning af ⅓ vand, ⅓ olie og ⅓ smør samt salt og peber.
De hårdeste grønsager så som gullerøder kommes i først, således at alle grønsager er sprøde, men med bid i efter 7-10 minutters sautering.
Anret evt. perlehønen på toppen af grøntet med kartoflen på den ene side og saucen modsat. Pynt fx med friske basilikumblade øverst.