1 perlehøne
½ l. piskefløde
1 tsk indisk karry
cognac, vermouth
smør
salt, peber
champignon
evt. cremefraiche
evt. det tredie krydderi
Perlehønen krydres indvendig med salt og peber, og steges i smør ca ½ time.
Overhæld den flittigt med saft, så den ikke bliver tør, især på lår og kugleben.
Når hønen er mør, flamberes den i cognac, hvorefter den tages op og holdes varm.
Stegegryden afkoges med en tør fransk vermouth (Noilly Prat), Martini kan bruges.
Der spædes nu med piskefløde og indisk karry.
Saucen efterkrydres, tilsmages og koges ind til en ret tyk konsistens.
Man kan evt. tilsætte et par spsk cremefraiche og krydre med det tredie krydderi, men pas på at saucen ikke skiller. Skiveskårne, smørkogte champignons tilsættes, og perlehønen lægges tilbage i gryden.
Overhæld let med sauce før serveringen, direkte i gryden.
Serveres med bagte kartofler.