Spidskål bevarer sin friskhed, er supernem at arbejde med og går fint i spænd med den røgede baconsmag.
Til to personer.
200-250 g pasta
1 mellemstort spidskål
1 hakket løg
75-100 g bacon i tern
1 dl cremefraiche 18%
1 pasteuriseret æg
1 håndfuld reven parmesan - ca. 1 dl
salt, friskkværnet peber kryddergrønt fx. purløg.
Svits løg og bacon.
Skær kålen i tykke firkantede stykker - skær stokken fra.
Rør cremefraiche, æg og parmesan med lidt salt og friskkværnet peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakningen - i lidt mere vand, end du plejer.
Kom kålen i pastavandet de sidste minutter af kogetiden.
Hæld vandet fra, og hæld de svitsede løg og bacontern i sammen med den cremede ægge-osteblanding.
Rør omhyggeligt, til æggemassen begynder at stivne.
Server med det samme i varme tallerkener evt. med ekstra peber og kryddergrønt samt salat af kogte eller bagte rødbeder.