Logo

Pasta med basilikum og hvidløgssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pates au Pistou

3-4 fed hvidløg uden skal
1 stort bundt frisk basilikum, skyllet og tørret
4-5 spsk friskt revet parmesan
3-4 spsk god olivenolie
350 g tynd, flad pasta
2 spsk cremefraiche (eller piskefløde)
1 spsk smør
salt og peber

Knus hvidløg i en morter, tilsæt dernæst basilikumbladene og knus dem sammen med hvidløg, til man har en mos. Rør osten i med en gaffel og begynd at tilsætte olivenolie dråbevis ligesom til mayonnaise eller aïoli.
Kog pastaen i rigeligt, kogende vand, tilsat salt, til den lige netop er fast. Lad vandet dryppe grundigt af og hæld den i en forvarmet skål sammen med fløde og smør og rigeligt salt og peber. Rør pistoupureen i, og server straks.

Nice's »pistou« har sin oprindelse i Genua som »pesto«, tilberedt af hvidløg, smør, ost, basilikum og pinjekerner. Dybere inde i Provence erstattes ost og smør af tomater, hvilket giver en renere, mere velduftende karakter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her