2 æg (fra økol. høns)
2 dl vand
3 - 4 dl sigtet hvedemel
½ tsk salt
Pisk æggene godt med vand og salt.
Tilsæt melet til det bliver til en fast, men elastisk dej, der har konsistens som en øreflip.
Ælt den i 5-10 min.
Rul den ud til en pølse og del den i 10 lige store stykker.
Brug masser af hvedemel på kagerullen og bordet og rul hvert stykke papirtyndt ud som en pandekage.
Læg dem til tørre i solen på et rent klæde.
Vend dem ind i mellem.
Når de er helt tørre, knækkes de i mindre stykker.
Opbevares de tørt og koldt i et klæde, kan de holde sig i måneder/år.
Tilberedning: Kog 2-3 dl i 1 l. kogende vand i 3-5 min.
Hæld det overskydende vand fra, og server med gomasio eller andre krydderitilskud, dressinger eller lignende.
Variation: tør pastaen langsomt i ovnen under svag varme.
Prøv med andre meltyper.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.