600 g mellemskært okse/kalvekød i tern
1 spsk olie
1 spsk smør
salt, peber
2 løg
3 dl youghurt naturel
3 tsk Maizena
3 spsk paprika
1 kg kartofler
2 porrer
Salat af savoykål:
½ lille savoykål (eller anden kål)
1 hel rødbede
50g hasselnødder
1 spsk olie
saften af ½ appelsin
salt
Gryderetten: Brun kødet i smør og olie i en gryde.
Tilsæt så hakkede løg og lad dem blive gyldne.
Tilsæt 1 dl vand og lad herefter retten simre i gryden i 1 ¼ time under
jævnlig omrøring.
I en lille skål røres youghurt, Maizena og paprika sammen og hældes i
gryden under omrøring.
Herefter simrer retten videre i ca. 10 minutter.
Vask kartofler og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Rens porrerne og skær dem ud i ringe.
Kom dem ned i gryderetten og lad dem koge med i de sidste 15 minutter.
Smag så gryderetten til med salt, peber og paprika.
Salat af savoykål:
Kassér de groveste blade af savoykålen.
Del det halve kålhovede i to kvarte og skær stokken væk.
Skær kålen i tynde strimler i ca. 2 mm tykkelse og en længde på ca. 5 cm. Skræl rødbeden og riv den i strimler på et rivejern.
Hak hasselnødderne og kom det hele i en skål.
Hæld olie og appelsinsaft over blandingen - krydr med lidt salt og bland
salaten godt.
Server den varme paprikagryde med kogte kartofler og salat.