Til 2-3 personer
3 kyllingefileter
2 spsk hvedemel
2 spsk olivenolie
50 g smør
2 store fed hvidløg
En lille håndfuld friskhakket persille eller basilikum,
3 tomater
Broccoli
600 g nye kartofler
Olivenolie
1 citron
Salt og peber
Tæskede kartofler:
Tænd ovnen på 220°C.
Skrub kartoflerne rene og kog dem indtil de er næsten møre.
Bank kartoflerne hårdt og hurtigt med håndfladen så de går i stykker uden de bliver helt flad maste.
Vend dem i et par spsk olie, saften fra en citron og drys med salt og peber.
Kom dem op i en bradepande med bagepapir.
Bag i ovnen indtil de er sprøde på kanterne, ca. 20 minutter.
Vend dem rundt et par gange under bagning.
Paneret kyllingefilet:
Olien opvarmes i en stegepande.
Kyllingefileterne drysses med salt og peber, vendes i hvedemel, og gennemsteges.
Steg ikke for længe, så bliver de tørre.
Tag fileterne op og hold dem varme.
Kog broccolien.
Kom smørret og døt hakkede hvidløg på panden og steg hvidløgene svagt lysebrune, ca. 1 minut.
De grofthakkede tomater tilsættes og vendes på panden 2 minutter.
Det er vigtigt at tomaterne kun akkurat falder sammen, så de bevarer deres friske smag og udseende.
Krydderurterne kommes på panden til sidst, og der smages til med salt og peber.