Når De køber pølse, så spørg:
- om den er kogt eller rå
- om den er røget
- om den indeholder hvidløg, som er aldeles herligt for dem, der kan lide det, men som kan gøre den, der ikke kan lide det, aldeles rasende!
- Pølser skal koges i rigeligt vand. Kom dem ge i kogende vand og lad dem koge ganske stille den opgivne tid.
- Bayerske pølser revner ikke, hvis man lægger dem ned i det kogende vand, tager gryden bort fra varmen og lader dem stå 5-6 minutter med låg på.
- En bouillonterning i kogevandet giver pølsen en god smag. .
- Salami er det italienske navn for kødpølse.
- Saucisser er det franske ord for små pølser.
- Landjægerpølse stammer fra alpelandene og er beregnet til bjergture.
- Det er tysk skik at spise pølser med sauerkraut - det fås her på dåser.
- Til pølser er sød, udrørt sennep bedst.
- Stærkt røgede, krydrede pølser bør spises med kartoffelmos eller en anden mild grønsag.
- Agurkesalat smager dejligt til alle pølseretter!
- Håndskåret pølse, siger kendere, skal være tyndt skåret. Ellers er den ikke rar som pålæg.
- En virkelig god pølse til pålæg skal være hårdt stoppet.
- Det betaler sig at købe en hel pølse fremfor afskåren.
- Pølser bør opbevares hængende på et køligt sted (ikke køleskabet).
- Rullepølse med persille er dejligt, men den skal spises hurtigt!
- Pølserester (skindet fjernes) hakkes fint og kommes i frikadellefarsen.
- Pølserester skæres i skiver og lægges lagvis med kogte kartoffelskiver i ovnfast fad, gratineres med reven ost.
- Medisterpølse bør ikke koges. Den bliver bedst, når den steges i smør/margarine over langsom varme 15 minutter på hver side. Så smager den af mere, end hvis den er kogt først.