Sauce:
125 g mayonnaise
1 ½ dl yoghurt
200 g grønne oliven med piment
1 løg
2 fed hvidløg
salt, groftkværnet peber
1 bundt persille
Til fonduen:
200 g grove pølser
250 g paprikapølser
250 g hvidløgspølser
¾ liter god kraftig rødvin
Til denne ret bør man vælge gode krydrede pølser med meget kød og lidt fedt.
Rør mayonnaise og youghurt sammen.
Skær oliven i små terninger eller hak dem groft.
Pil løget og skær det i små terninger.
Pil hvidløgene og rør oliven, løg og presset hvidløg i mayonnaiseblandingen. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persillen og rør den i.
Skær pølserne i 2 cm. tykke stykker og kom dem på fade eller i skåle. Varm vinen op i en gryde på komfuret.
Hæld den i fonduegryden og sæt den på varmekilden/spritflammen.
Stik pølserne på fonduegaflerne og lad em simre i den varme vin.
Dyp pølserne i olivensaucen.
Til fonduen kan man servere pickles, syltede agurker, sennep, paprika-relish, sprød nøddesalat, groft brød og øl.