Logo

Pølse i brioche

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6-8 skiver.
Brioche-dej:
15 g gær
250 g bageforbedret hvedemel
1 knsp salt
2 tsk sukker
2 æg, sammenpiskede
60 g smeltet smør

220-250 g hvidløgspølse, ca. 5 cm bred, uden skind
1 ½ spsk hakket frisk persille
1 æggeblomme til pensling
persillekviste til pynt

Bland gær med 5 tsk lunkent vand i en skål. Hæld hvedemel, salt og sukker i en anden skål, tilsæt gærvæsken, æg og smør og bland det hele til en blød dej. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt det i 5 minutter. (Dejen er noget klæbrig i starten, men bliver fastere, når den æltes.)
Læg dejen i en skål, dæk den med oliesmurt plasticfolie og stil den et lunt sted, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Ælt dejen på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel, der er stort nok til at kunne foldes sammen om pølsen. Læg pølsen på dejen, drys med persille og pak pølsen ind i dejen. Fugt kanterne og føj dem omhyggeligt sammen.
Smør en brødform (1 l) med olie. Læg dejrullen med sammenføjningen nedad i formen. Lav 3 huller langs dejens overside, helt ned til pølsen. Sæt et rør af smurt folie i hvert hul. Dæk dejen med oliesmurt plasticfolie og stil den til hævning, indtil dejen når næsten helt op til overkanten af formen. Forvarm ovnen til 190°.
Pensl med æggeblomme. Bag i 30-35 minutter, til brødet er gyldent. Læg om nødvendigt metalfolie over formen, så brødet ikke bliver for mørkt.
Skær den indbagte pølse i skiver og server den varm, pyntet med persillekviste.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her