(ungarsk gullash)
2 tykke skiver røget spæk
3-4 løg
4 hele hvidløg
4 nakkekoteletter
ungarsk paprika (Edelsüss)
¼ selleri
½ øl
2 gulerødder
timian kviste
lille dåse koncentreret tomat
lidt sukker
2 stærke chilier (kan udelades)
5 store kartofler
1 rød peber
Spækket smeltes i en stor tykbundet gryde. Når det syder, kommer du de hakkede løg i, tilsæt derefter nakkekoteletterne, der er skåret i tern. Lad det brune. Tilsæt hele hvidløg, gulerødder og selleri skåret i tern. Hæl en halv øl i. Drys godt med Edelsüss paprika. Læg nogle små kviste timian i. Tilsæt en lille dåse koncentreret tomat og lidt sukker. Spæd med vand.
Man kan også tilsætte 2 små stærke chilier (kan udelades). Når retten har kogt ca. 1 time, skrælles og skives kartoflerne og kommes i gryden sammen med 1 rød peber, skåret i lange strimler.
Gryden skal i alt koge i ca. 1 ½ time, gerne 2 timer. Men vent med kartoflerne til der kun er 20-25 min.s kogetid tilbage.
--