Forhør dig hos en god slagter om muligheden for friskslagtet lam. Det kan af og til lade sig gøre, især hvis mon bestiller i god tid.
Anvendes frosne lammekøller, er det vigtigt at optø køllerne korrekt. Tag de frosne køller ud af emballagen, læg dem i et stort fad og lad dem tø langsomt op i 3 dage i køleskabet. Hæld hver dag eventuel kødsaft fra.
Er der ikke mulighed for grønkål, kan den erstattes af savoykål. Den spanske kørvel kan til nød erstattes af almindelig kørvel, der skal i så fald anvendes en halv gang ekstra.
2 udbenede lammekøller
2 håndfulde finthakket frisk grønkål
1 håndfuld grofthakket spansk kørvel
2 påskeøl
Reven skal af 1 citron
Salt, hvid peber
Kødsnor
Bland grønkål, spansk kørvel og citronskal.
Krydr rigeligt med salt og peber.
Bred lammekøllerne ud og fordel grønkålsblandingen på kødet.
Rul dem stramt sammen og snør køllerne med kødsnor
Læg køllerne i et ovnfast fad med øllet og steg dem i ovnen ved 170ºC i ca. 2 timer.
Dryp køllerne af og til. Tilsæt eventuelt lidt vand undervejs.
Server med sauce af vandrevet sennep
Sauce af vandrevet sennep
I gamle doge var det en langsommelig affære at tilberede vandrevet sennep, nu er det lidt nemmere og ikke nødvendigt med en kanonkugle ved hånden, - en blender er rigeligt. Naturligvis kan sennepen også tilberedes i en morter, men det vil kræve stor tålmodighed!
Saucen er meget kraftig og en anelse tyk, så der skal ikke serveres meget af den til hver person. Umiddelbart kan saucen virke ganske voldsom, når den smages til, men sammensætningen af lam, superstærk sennep og blide jordskokker med fløde er dejlig. Ønskes der alligevel en tyndere sauce, tilsættet blot mere vand eller eventuelt lidt fløde.
1 ½ spsk sennepsfrø
2 dl vand
2 spsk extra jomfruolivenolie
Salt og et nip sukker
Kom sennepsfrøene i en blender og tilsæt vandet lidt ad gangen.
Kom den vandrevne sennep i en gryde og varm den ganske langsomt op.
Smag påskeretten til med olie, sukker og salt og server saucen lun.