2 fasaner
5 nelliker
laurbærblade
timiankviste
urter efter smag
1 lille græskar
sechuanpeber (Kinesisk stærk peber)
smør
salt og peber
700 g bagekartofler
250 g hvedemel
1 æg
salt og peber
muskatnød
50 g parmesan
hakket persille
syltede tyttebær
Fasan lår og rygben brunes i smør. Det kommes i en gryde sammen med laurbær, enebær, peber, timian, nelliker og urter og vand, til det dækker, og koges til fond. Fonden sigtes og koges yderligere i to timer, så den reduceres og bliver kraftig. Den smages til og monteres med smør.
Brysterne brunes og sættes i en varmluftsovn i 20 minutter på 200ºC. lad dem hvile, til de skal skæres for.
Græskarret skæres i skiver a 7-10 millimeter, drysses med knust sechuanpeber og steges mørt i smør.
Kartoflerne bages møre, og kødet tages ud og moses. Tilsæt hvedemel, æg og parmesan; Krydr med salt, peber og muskat.
Mosen formes til æggeformede kugler med to dessertskeer og pocheres i letsaltet vand, inden de brunes på panden og drysses med persille.
Server fasanbrysterne med sauce, græskar, gnocchi og syltede tyttebær.
--