600 g torskefilet
1 græskar (størrelse som en selleriknold. Hekeido græskar anbefales- smager bedst)
1 løg
½ dl hvidvin
3 dl fond (4 dl vand og ½ bouillonterning eks. fisk, kylling, okse)
1 kvist erosmarin
1 dl fløde
150 g kantareller
1 smørklat
2 stk gulerødder
1 stk porre
½ sellerihoved/knold
persille
olie
Græskar creme:
Skær kødet fra græskarret i mindre stykker og svits det i en gryde sammen med 1 hakket løg.
Tilsæt hvidvin, hønsefond og rosmarin og lad det koge til græskarret er helt udkogt.
Saucen blendes og sigtes.
Tilsæt fløde og smag til med salt og peber (Fløden kan undlades)
Torskefilet:
Fileterne anrettes i portionsstykker, krydres med salt og peber.
Bages på 180º i ca. 8 min.
Ristede kantareller:
Svampene ristes i lidt smør på en pande i ca. 2 min. og krydres med lidt salt.
Juliennegrønt:
Snit gulerod, porre og selleri i tændstikstynde strimler.
Damp grønsagerne i en gryde tilsat lidt vand og 1 smørklat (kan udelades) i ca. 1 min.
Sigt vandet fra, og smag til med hakket persille, salt og peber.
Server ovnstegte eller alm. kartofler som tilbehør.