600 g lyssejfilet
olie
salt
peber
500 g frisk spinat
smør
1 rødløg
3 forårsløg
1 løg
1 dl hvidvin
25 cl. hvidvinseddike
100-200 g smør efter behag
Lyssejfileterne skylles og duppes tørre. Placér fisken i et smurt fad med skindsiden op, dryp lidt olie over og sæt fadet i ovnen ved 175° i 10-12 min. Herefter kan skindet let tages af, og lyssejen krydres med salt og peber.
Spinat og løg kompot:
Snit rødløg og forårsløg og rist dem i lidt smør på en pande i et par minutter. Tilsæt spinatblade ne og krydr med salt og peber
Beurre blanc:
Løget hakkes fint og svitses uden at tage farve. Tilsæt hvidvin og hvidvinseddike, og lad saucen koge, til væsken er næsten væk. Gryden tages af blusset. Smørret skæres i små terninger og røres i saucen lidt af gangen. Det er vigtigt, at den ikke kommer i kog men blot bliver varmet igennem.
Servér retten med kartofler.