Logo

Oksetykkam i gryde med timian, urter og linser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg oksetykkam
2 spsk olie
1 spsk smør
salt og peber
8 dl æblemost
2 kviste timian, frisk
5 gulerødder
½ bladselleri
2-3 pastinakker
250 g grønne linser
75 g bacon
8-10 skiversyltede rødbeder
1 bdt purløg.
1 flûte

Tilberedning af kødet:
Skær kødet i store tern a ca. 4x4 cm.
Brun det ad 2-3 gange i varmt nøddebrunt smør og olie i en tykbundet gryde.
Hæld fedtstoffet fra.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt æblemost og blade af timian.
Lad kødet småkoge under låg ca. 1 time.
Spæd evt. med lidt vand under kogningen.

Kom linserne i en si og skyl dem under hanen i koldt vand.
Kom dem i gryden til kødet og lad det koge sammen i 20 minutter mere.

Tilberedning af grønsagerne:
Skræl gulerod og pastinak.
Skyl bladsellerien.
Skær alle grønsagerne i små tern.
Når kødet er mørt, tilsættes grønsagerne, og de koger med 5-10 minutter.

Bacon og rødbeder:
Så skæres bacon i små tern a ca 1x1 cm.
Kom olie på panden og lad den blive varm, hvorefter baconternene steges sprøde heri.
Hæld stegefedtet ud.
De syltede rødbedeskiver skæres ligledes i små tern a 1x1 cm., hvorefter både bacontern og rødbedetern kommes over i gryden til resten af retten.

Server direkte fra gryden eller kom den over i en pæn skål.
Umiddelbart før serveringen drysses med fintklippet purløg.
Flute passer godt til.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her