Logo

Oksetunge i madeira i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 sprængt oksetunge
5 peberkorn
5 nelliker
1 ½ laurbærblad
1 løg
2 gulerødder
1 porre
¼ selleri
½ dl madeira 
citronsaft
smør
hvedemel
kulør
       
Læg tungen i vand natten over eller længere, det afhænger af, hvor salt den er. Spørg slagteren til råds.
Kom tungen i den gennemfugtede stegeso.
Stik nellikerne i det pillede løg og kom det, laurbærblade og peberkorn i gryden.
Skær grønsagerne småt ud og fordel dem over kødet.
Dryp et par spsk citronsaft over og hæld så meget vand ved, at tungen er
helt dækket.
Kog oksetungen ca. 3 timer ved 200ºC, til den er meget mør.
Brusken bag i tungen skal nemt kunne fjernes - flå tungen.
Lav saucen ved at brune smør i en gryde, bage det af med hvedemel og tilsæt varm suppe.
Smag til med citronsaft og madeira.
Farv den med kulør.
Skær tungen i skiver, læg den tilbage i gryden og hæld saucen over.
Spis kartoffelmos eller spaghetti til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her