Logo

Oksesteg uden ben - gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 - 300 g kød pr person
2 løg
3-4 laurbærblade
gulerødder
bønner (ca 150 g grønt pr person.)
jævning
kulør
salt, peber
ribsgelé
 
Kødet brunes i en gryde på alle sider, der hældes vand ved, til halvt op ad kødet, kødet småsnurre nu ca 1,5 - 2 timer til det er mørt.
Kødet kan godt holde til at stå i gryden "uden ild" en ca 30 min, så kan man lige nå at koge grønsagerne.
De hele gulerødder skrælles, og deles på langs, og koges næsten møre,
haricots vertes koges samtidig , når kødet er mørt, jævnes saucen af
stegeskyen, der tilsættes lidt ribsgele, kulør og der smages til med salt og peber.
Der anvende kogte hvide kartofler til retten.
Det hele anrettes på et stort fad, med kødstykker i den ene side og
gulerodsstavene og bønnerne i den anden, der kan evt. suppleres med
rosenkål.
 
Tips:  har man travlt kan kødet lavet dagen i forvejen, når kødet er koldt
skæres det i passende stykker, kødstykkerne lægges på skrå i et ovnfast
fad med låg, og der kommes noget af stegeskyen ved, ca så meget at 2 mm af kødet er dækket, saucen kan også laves dagen før, så det kun er
grønsagerne der skal koges. Når kødet skal varmes, sætter man det ovnfaste fad ind i en 225ºC varm ovn i ca 20 min, og alle kødstykker er nu brandvarme, uden indtørring lige til at lægge på fadet.
Sådan serveres gammeldags oksesteg for 20 år siden rundt omkring i
forsamlingshusene, hvor der var en solid kogekone med tjek på tingene. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her